maanantai 4. huhtikuuta 2022

S Pääministeri Marin: "Se vaatii Venäjällä perustavanlaatuisia muutoksia, että luottamus voisi palautua entiselleen"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo syvästä järkytyksestään: ”Butšassa, Irpinissä ja muualla Ukrainassa rikosten kohteeksi joutuneet siviilit ansaitsevat oikeutta. Suomi tukee Kansainvälisen rikostuomioistuimen roolia tutkinnassa.”

Käytännössä Suomi siis tukee Venäjän istuvan presidentin saattamista Haagin sotarikostuomioistuimeen.

Marin esitti lauantaina Iltalehdelle arvionsa siitä, mikä on minimiedellytys Venäjä-suhteiden kohentumiselle. ”Se vaatii Ukrainan jälleenrakennusta, myös Venäjän rahallista osallistumista siihen. Se vaatii Venäjällä perustavanlaatuisia muutoksia, että luottamus voisi palautua entiselleen”, pääministeri sanoi.

Perustavanlaatuinen muutos tarkoittaa sitä, minkä Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on jo ilmaissut: Putinilla ei ole edellytyksiä jatkaa Venäjän johdossa.

[Näin oli lausuttu Iltalehden sivuilla 3.4.2022 julkaistussa Lauri Nurmen kirjoittamassa pääkirjoituksessa Putinia on pystyttävä kutsumaan sotarikolliseksi – Marin pöllytti Halosen perinnön.]

2 kommenttia:

  1. Se on tullut selväksi, tai ainakin olisi pitänyt tulla, ettei sota voi loppua ennen kuin Vladolf Putler on pudonnut valtaistuimelta tavalla tai toisella.
    Hänen sairaalloinen habituksensa vihjaa siitä, että häneltä voi olla aika loppumassa ja hän haluaa tehdä jotain totisesti historiaan jäävää ennen kuolemaansa.

    Kilpirauhassyöpä on mainittu, samoin ettei Putler huolisi kunnon hoidosta, vaan turvautuisi humpuukiin vaikka lähipiirissä on lääkäreitä jopa omaisissa.
    Olisiko niin, että lääkärit ovat todenneet ettei enää voi muuta kuin hidastaa tautia, ja Putler etsii pelastusta humpuukista samalla kun miettii, millaisella teolla voisi jäädä parhaiten historiaan?

    Joka tapauksessa hän näyttää jo tehneen Herostratoksen valinnan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lopulta hän sitten toteaa, ettei Venäjän kansa ole ollut hänen arvoisensa.

      Poista