torstai 7. huhtikuuta 2022

S Suomessa on viime aikoina rakennettu sillä lailla tiiviisti, että lumensäilytysaluetta ei kaupunkien keskustoissa juurikaan ole

Lumelle ei tahdo löytyä enää tilaa kaupunkien keskustoista. Syynä on tiivistynyt rakentaminen ja pienet tontit. Ongelma nousee esiin runsaslumisina talvina.

– Se on kaupunkisuunnittelun ahneutta. Poliittiset päättäjät eivät halua jättää tilaa eli tuottamatonta maa-aluetta rakennettuun ympäristöön, sanoo Suomen maisema-arkkitehtiliiton puheenjohtaja Pia Kuusiniemi.

Kuusiniemi kertoo, että viimeiset 15 vuotta Suomessa on ollut käynnissä niin sanottu tiivistämisen trendi. Kuusiniemestä aiemmin alueet kaavoitettiin ja kaupungit rakennettiin väljemmin.

Suomessa ei ole tahoa, joka vastaisi siitä, että lumelle jätetään tilaa. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 27.2.2022 julkaistussa Tanja Heikkosen ja Sanna Kähkösen kirjoittamassa artikkelissa Lunta on nyt joka paikka täynnä ja se on kaupunkisuunnittelun ahneuden syy – asiantuntija: lumitilojen suunnitteluun ei ole edes ohjetta.]

2 kommenttia:

  1. Miksipä kaupunkisuunnittelussa olisi pitänyt tällä vuosituhannella enää huomioida lumenkaato- ja säilytyspaikkoja, kun meille on opetettu talvien olleen jo parikymmentä vuotta täysin lumettomia ja merenpinnan nousevan nousemistaan napajäiden sulaessa?

    VastaaPoista