perjantai 8. huhtikuuta 2022

S Kulkutautimyönteiset ja Venäjä, osa 2

Venäjän miehittämässä Luhanskissa päätoimitettu MV-lehti (ns. Uusi MV-lehti) on tuutannut Putinia tukevien juttujen ohella myös valtavia määriä koronadenialismia. Kerran laskin sen etusivulta 41 toinen toistaan kirkuvampaa koronadenialistista otsikkoa.

QAnon-taustaiset puolestaan ovat tulkinneet hyökkäyksen Ukrainaan osaksi suurta kertomustaan pahan hallitsemasta maailmasta. Yhdysvalloissa levitettiin maaliskuun alussa sikäläisessä convoy-mielenosoituksessa väitettä, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on itse asiassa Trumpin junailema operaatio.

Huiman monimutkainen tarina kulki niin, että tarkoitus oli Putinin avulla hävittää Ukrainassa toimivat salaiset viruslaboratoriot. Salaliittoteorian mukaan niitä johtaa Anthony Fauci, koronan vastaisessa taistelussa profiloitunut USA:n hallinnon kansanterveystieteilijä.

[Näin oli lausuttu Janne "Rysky" Riiheläisen 25.3.2022 julkaistussa kolumnissaan Venäjän hyökkäys yllätti koronakieltäjät ja salaliittoteoreetikot – nyt samaa joukkoa ryhmittyy Putinin taakse.]

[PS. Olenko oikeassa vai olenko oikeassa siinä, kun sanon, että ennen wanhaan MV-lehti ainoastaan kieltäytyi julkaisemasta Putinille ja hänen hallinnolleen kriittistä materiaalia, mutta nykyään siinä julkaistaan nimenomaisesti Putinin ja hänen hallintonsa propagandaa?]

2 kommenttia:

  1. Ilja Janitskinin MV-lehti ainoastaan kieltäytyi julkaisemasta Putinille ja hänen hallinnolleen kriittistä materiaalia.
    Anus Pötkösen MV:n seuraajaksi sen perustalle muodostama UMV julkaisee nimenomaisesti Putinin ja hänen hallintonsa propagandaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun asuvat siellä Venäjän miehittämällä alueella, niin se on myös turvallisinta.

      Poista