tiistai 5. huhtikuuta 2022

S Osa Venäjän tietämättömistä sotilaista sai Tšernobylissä runsaasti säteilyä tehdessään hommiaan nk. punaisessa metsässä

Tšernobylin alue on edelleen vaarallinen, vaikka maailman kuuluisimmasta ydinturmasta on kulunut pian 36 vuotta. Säteily voi olla paikoittain erittäin haitallista ihmiselle. Alueella liikkuminen on ollut ankarasti rajoitettua.

Nyt kaksi voimalan työntekijää kertoo uutistoimisto Reutersille, että venäläisjoukot viis veisasivat haitallisesta säteilystä. Panssaroidut ajoneuvot ajoivat tylysti ”Punaisen metsän” läpi ilman säteilyltä suojaavia varusteita.

Punainen metsä on Tšernobylin saastunein alue. Se on saanut nimensä luonnollisesti siitä, että puut ovat vaihtaneet väriään säteilyn vuoksi. Työntekijöiden mukaan metsän läpi ajaneet ajoneuvot levittivät radioaktiivista tomua ympärilleen.

[Näin oli lausuttu Iltalehden sivuilla 30.3.2022 julkaistussa Antti Halosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Tšernobylin ydinvoimalan työntekijät Reutersille: venäläisjoukoilta itsetuhoista sekoilua alueella – osa ei ole kuullutkaan onnettomuudesta.]

[PS. Wikipediassa on hyvä artikkeli Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti