lauantai 23. huhtikuuta 2022

S Lyhyessä ajassa Venäjän armeija muuttui maailman toiseksi parhaasta armeijasta toiseksi parhaaksi armeijaksi Ukrainassa

Sunnuntaina on kulunut kaksi kuukautta siitä, kun Venäjä käynnisti suurhyökkäyksen Ukrainaan. Se on ollut sotilaallisesti surkea näytös, jonka joku vääräleuka tiivisti näin: ”Lyhyessä ajassa Venäjän armeija muuttui maailman toiseksi parhaasta armeijasta toiseksi parhaaksi armeijaksi Ukrainassa.”

Venäläissotilaita on kuollut ilmeisesti enemmän kuin neuvostosotilaita kuoli Afganistanin sodassa 1979–1989. Kenraaleita on kaatunut enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan.

Pääkaupungin Kiovan valtaaminen epäonnistui. Mustanmeren ylpeys, venäläinen ohjusristeilijä Moskva tuhoutui. Kauan odotettu ja käynnissä oleva suurhyökkäys itärintamalla ei ole tuonut pikavoittoa.

Venäjän piti saada sotilasliitto Nato lopettamaan laajenemisensa, mutta nyt sinne ovat matkalla Suomi ja ehkä Ruotsikin. Ukraina piti alistaa nukkevaltioksi, mutta maa on yhtenäisempi kuin koskaan.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 22.4.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa kolumnissa Zelenskyin ja Putinin roolit ovat vaihtuneet, ja Venäjä on muuttumassa suureksi Pohjois-Koreaksi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti