keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

S Purra ja Halla-aho kannattavat Nato-jäsenyyttä

Perussuomalaisten keskeiset vaikuttajat, puheenjohtaja Riikka Purra sekä aiempi puoluejohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoittivat jo tiistaina kannattavansa Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

Purra julkaisi kantansa blogi-kirjoituksessaan. Hän perusteli myönteistä Nato-kantaansa Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan: "parhaiten Suomen turvallisuutta tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun lisäksi jäsenyys Natossa".

Halla-aho kertoi Twitterissä, että hänen johtopäätöksensä on, että "Suomen on syytä hakea Naton jäsenyyttä. Siihen liittyvät riskit ovat mielestäni pienempiä kuin muiden vaihtoehtojen riskit."

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kääntyi kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 31.3.2022 julkaistussa Ari Hakahuhdan ja Terhi Toivosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Nato-jäsenyyttä voidaan edistää – mahdollisessa äänestyksessä ryhmän edustajilla on vapaat kädet.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti