maanantai 25. huhtikuuta 2022

S Butšan kaupunki Ukrainassa, uusi Srebrenica (tai yksi niistä)

Sosiaalinen ja perinteinen media täyttyi lauantaina ja sunnuntaina ukrainalaisessa Butšan kaupungissa otetuista kuvista ja videoista, jotka saavat voimaan pahoin. Kadulle ammuttuja siviiliasuisia ihmisiä, kymmeniä. Joillakin kädet selkänsä taakse sidottuina. Yhdessä kuvassa näkyy viemärikaivoon heitetyn miehen ruumis.

Ukrainalaissotilaat kertoivat, että paikallisesta kellarista oli löytynyt kahdeksantoista ihmisen ruumiit, heidän joukossaan lapsia. Ruumiita oli silvottu, brittilehti The Timesille kerrottiin.

Butšan pormestarin mukaan lähes 300 ihmisen ruumiit oli viety joukkohautoihin. Ukrainalainen kansanedustaja kertoi viidestä alastomasta naisesta, joiden ruumiit lojuivat keskellä katua.

Ennen kuin Venäjän armeijan sotilaat jättivät Butšan, he toteuttivat siellä joukkomurhan. Ukrainan puolustusministeriö kutsui Butšaa ”uudeksi Srebrenicaksi”.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 3.4.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa Butšassa kadulle murhattujen ukrainalaisten kuvat tuovat mieleen Srebrenican ja sen, kuinka paineet lännen väliintuloon kasvavat.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti