torstai 15. marraskuuta 2018

S Hevosen kylmyydessä kutistuvat kivekset sekä lojaalisuus ja vakaumus, toisaalta rappio ja epätoivo

Sen avoin ja muuttuva maailma tarjoaa vapauden illuusion. Omat teot jättävät jäljen ja askeleet kengänjäljen. Kaikki tuntuu olevan mahdollista.

Peli on väkivaltainen western, jossa teemoiksi nousevat toisaalta lojaalisuus ja vakaumus, toisaalta rappio ja epätoivo. Se on tarina villin lännen tuhosta sivistyksen ja teollistumisen tieltä. Red Dead Redemption 2 ei ole sankaritarina.

Pelimekaniikka tarjoaa lukemattomia yksityiskohtia. Kriitikoiden mukaan se on elokuvamaisen kaunis muuttuvine sääolosuhteineen ja vuorokaudenaikoineen, valaistuksineen, luontokuvineen ja maisemineen.

Muta tarttuu kärryn pyöriin, aseet ruostuvat, ellei niitä puhdista. Vaatteet töhriintyvät verestä, pulisongit vavahtelevat tuulessa.

Yksi detaljeista huvitti sosiaalisessa mediassa jo ennen pelin julkaisua. Huhuttiin, että pieteetillä mallinnettujen hevosten kivekset kutistuvat kylmässä. Nyt meemiksi kasvaneesta aiheesta on julkaistu video (Youtube).

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 26.10.2018 julkaistussa Mattias Mattilan kirjoittamassa uutisartikkelissa Vuoden odotetuin peli Red Dead Redemption 2 julkaistiin ja pelimaailma on liekeissä – "Tämän haluavat kokea muutkin kuin pelaajat".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti