perjantai 23. marraskuuta 2018

S Halla-aho: Kokoomuslainen käsitys markkinataloudesta?

Elinkeinoelämän keskusliitto haluaa, että veronmaksaja maksaa 70% työntekijöiden palkasta. Kokoomuslainen käsitys markkinataloudesta?

EK poliittisine jatkeineen ulvoo työvoimapulaa. Koko 500 miljoonan ihmisen EU/ETA-alueelta ei löydy riittävästi osaajia siivoamaan ja tiskaamaan. Ainakaan sillä hinnalla, joka tästä työstä ollaan valmiita maksamaan.

Yksi mahdollisuus olisi nostaa palkat sille tasolle, että niillä voi elää. Toinen vaihtoehto on tuoda Afrikasta ja Aasiasta halpamamuja, jotka tekevät samat työt 1200 euron kuukausipalkalla ja kuittaavat asumistuet päälle.

Saatavuusharkinnan kautta tulleiden halpamamujen työllisyysaste laskee 3-4 vuoden maassaolon jälkeen kantaväestön alapuolelle. Laskun maksaa veronmaksaja, ja työnantaja voi tuoda uudet halpamamut tilalle.

[Jussi Halla-aho Facebookissa 21.11.2018]

2 kommenttia:

  1. Tästä tulee mieleeni muuan entisaikojen tulisieluinen sosialisti tuosta läntisestä naapurimaastamme. Bengt Lidforss (1868-1913) oli äärivasemmistolainen yliopistomies ja journalisti, joka kirjoitti usein mm. Malmössa ilmestyneeseen radikaalisosialistiseen Arbetet-lehteen.

    Mm. tähän tapaan toveri Lidforss ko. aviisissa loihe lausumahan:

    "Se mitä neekeri pystyy omaksumaan meidän eurooppalaisesta kulttuuristamme, on vain ja ainoastaan ohutta pintakiiltoa hänen alkuperäisen olemuksensa päällä, sisimmässään hän pysyy aina neekerinä."

    Lisäksi Lidforss varoitti samassa lehdessä "ulkomaisesta roskaväestä", jota kapitalistit ahneudessaan tulevat tuottamaan Ruotsiin voidakseen polkea puhdasrotuisten ruotsalaisten työmiesten palkkoja... No, vähän näinhän tässä näkyy käyneen.

    Mutta se täytyy sanoa, että eivät ole sosialistit niin kuin ennen, eivät Ruotsissa, eivät meillä eivätkä ilmeisesti missään muuallakaan.

    [Lähde: Herman Lindquist, Ruotsin historia jääkaudesta tulevaisuuteen. WSOY, 2003. S. 733.]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauaskatseinen jäpikkä oli ollut.

      Mitä tulee nykyajan sosialisteihin, niin Kari Rajamäkikin, suhteellisen järkevä mies, on lopettanut politiikassa.

      Poista