perjantai 24. elokuuta 2018

S Venäjän "russofobia"-listalle päätyi myös venäjänkielisiä

Venäjän mustalle listalle päätyi myös muun muassa Vapaapuolueen johtaja Andres Herkel. Hän hämmästelee listaamisen perustetta, russofobiaa eli venäläisvihaa.

– Se on järjetön ja idioottimainen väite. En ole ikinä väheksynyt venäläistä kulttuuria tai tavallisia venäläisiä ihmisiä. Olen kritisoinut hallintoa, joka ei ole kunnioittanut ihmisoikeuksia ja demokratiaa tai on sekaantunut naapurimaiden asioihin, Herkel sanoo.

Russofobian nimissä listattujen joukossa on myös useita, joiden äidinkieli on venäjä. Tutkija, entinen Vapaapuolueen poliitikko Sergei Metlev pohtii Õhtuleht-lehdessä, että logiikka vaatisi häntä vihaamaan tulisesti itseään.

– Russofobia-perustelullaan Venäjä osoittaa, ettei se tarkoita termillä Venäjän ja venäläisten vihaamista, vaan autoritaarisen hallinnon vastustamista, Metlev sanoo. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 8.6.2018 julkaistussa Anniina Walliuksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Venäjän mustalle listalle joutunut Viron ex-presidentti: Toivottavasti Venäjästä vielä joskus tulee demokratia.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti