perjantai 10. elokuuta 2018

S Miesten syrjäytyminen ja feminismi

Taas vaihteeksi miesten syrjäytyminen on otsikoissa, kun eräs naisia vihaava päätti ajaa ihmisten päälle Torontossa. Ajaja ilmeisesti identifioitui incel-porukkaan, eli sellaisiin, jotka ovat naisten hyljeksimiä ja siksi joutuvat elämään vastentahtoisessa selibaatissa.

Myös Suomessa on käyty viime aikoina keskustelua siitä, miksi kansalaiset ovat vähentäneet vauvojen tekoa. Vaikuttaa siltä, että päällimmäisin syy on nuorten miesten syrjäytymisessä. Heistä ei yksinkertaisesti ole enää isiksi.

Mikäpä neuvoksi? Ongelman juurisyy on yhteiskunnan muuttumisessa feministisemmäksi. Feministit pitävät suunnilleen kaikkea maskuliinisuutta toksisena. Vaikka toksista maskuliinisuutta onkin olemassa, kuten kaikenlainen macho-öykkäröinti, läheskään kaikki maskuliinisuus ei ole sellaista.

Feministit pyrkivät estämään kaikenlaisen maskuliinisuuden esiintymisen, joka jättää nuoret miehet hämmennyksen tilaan. Heille sanotaan, että "te voitte olla vapaasti mitä haluatte" ja sitten vielä annetaan ymmärtää, että olisi hyvä valita vähän femiinisempiä roolimalleja. Tämä toimii kuitenkin käytännössä erittäin huonosti, koska femiiniset miehet eivät ole kovinkaan kiinnostavia naisten mielestä, joten miehet jäävät ilman suhteita, eikä menestystä todennäköisesti tule muillakaan elämän osa-alueilla. Tästä seuraa manosfäärin kasvu, kaikkine epämiellyttävine osajoukkoineen kuten incel.

[liberaali Samuli Pahalahti blogissaan 27.4.2018 julkaisemassaan merkinnässä Kuinka nuorten miesten syrjäytyminen ehkäistään]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti