tiistai 28. elokuuta 2018

S Ei todellisia henkilökohtaisia riskejä "rohkeudesta"

Zyskowiczin mukaan oleellista on, että natsi-Saksa ei ollut demokraattinen ihmisoikeuksia kunnioittava oikeusvaltio, toisin kuin Suomi.

- Jos diktatuurissa elävä ihminen ryhtyy vastustamaan vallanpitäjiä ja puolustamaan sorrettuja ja vainottuja ihmisiä, niin on ihan luonnollista, että tällainen toiminta on äärimmäisen kunnioitettavaa.

- Kun Suomessa joku lähtee vastustamaan niin sanotun kansalaistottelemattomuuden merkeissä olemassa olevia lakeja, niin siihen ei sisälly todellisia henkilökohtaisia riskejä.

Aalto luonnehti tuoreeltaan Pennasen toimintaa rohkeaksi. Itse et sitä sellaisena näe?

- Mitä henkilökohtaisia riskejä hän on ottanut? Uhkaako häntä karkotus Siperiaan tai kuljetus vankileiriin? Uhkaako työpaikan tai omaisuuden menetys?

- Häntä saattaa uhata sakot tai vahingonkorvaukset, mutta ei kai kukaan kuvittele, että hän itse joutuisi niitä maksamaan, eiköhän Touko Aalto ole laittanut jo kolehdin kiertämään. 

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 2.8.2018 julkaistussa Olli Wariksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Touko Aalto otti esiin palautuskeskustelussa natsi-Saksan - Ben Zyskowicz pöyristyi: ”Menee melkein sanattomaksi”.] 

[PS. Itse ainakin periaatteessa voisin joutua tilanteeseen, jossa saisin sakkoja. Sananvapauteni käyttämisestä. Kirjailija Hannu Salama taas oli joitakin vuosikymmeniä sitten saanut vastaavasta vankilatuomion. Tosin presidentti Kekkonen armahti hänet siitä sitten. Voidaan sanoa, että on sananvapauden tila Suomessa tänään ainakin vähän parempi kuin oli ollut Salaman aikoina. Voidaan sanoa myös että ehkä Touko Aalto ei uskalla sanoa mitään sellaista, mistä hän voisi saada sakkoa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti