perjantai 24. elokuuta 2018

S Majdanekin tuhoamisleirivangin poika puhuu Touko Aallolle

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz arvostelee kovin sanoin vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon viime päivinä esittämiä turvapaikkapoliittisia kannanottoja.

Erityisesti Zyskowicz - jonka isä selvisi hengissä Majdanekin keskitysleiriltä - on hämmästellyt sitä, että Aalto on ottanut vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen harjoittamaa kansalaistottelemattomuutta puolustaessaan esiin natsi-Saksan.

Aalto sanoi Ilta-Sanomille 31. heinäkuuta sanatarkasti näin: "Suuri enemmistö on hiljaa, mutta tilanne muuttuu, kun muutama ihminen nousee vastaan. Asioilla ei ole suoraa yhteyttä, mutta natsi-Saksassakin kaikki toimet olivat laillisia".

Aalto on myös uudelleentviitannut Twitterissä viestin, jossa "laillisuuden hokijoita" kehotettiin "muistamaan", että holokausti (viestissä viitattiin myös mm. apartheidiin) eli juutalaisten kansanmurha olisi ollut "laillinen" toimenpide.

- Natsi-Saksan esille ottaminen ja Suomen nykytilanteen vertaaminen natsi-Saksaan... mitäpä siihen voisi sanoa - se on niin pöyristyttävää argumentointia, että menee melkein sanattomaksi, Zyskowicz kommentoi Iltalehdelle.

- Aalto sanoo, että kaikki, mitä siellä tehtiin, oli laillista. Se ei pidä ollenkaan paikkaansa. Luuleeko hän, että siellä valtiopäivillä päätettiin, että ihmisiä viedään tuhoamisleireihin ja hyväksyttiin laki murhaamisesta? Zyskowicz kysyy. 

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 2.8.2018 julkaistussa Olli Wariksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Touko Aalto otti esiin palautuskeskustelussa natsi-Saksan - Ben Zyskowicz pöyristyi: ”Menee melkein sanattomaksi”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti