keskiviikko 15. elokuuta 2018

S "Touko Aalto oli kivittämässä Räsästä"

Eikö Suomessa ole mielestäsi lainkaan sijaa kansalaistottelemattomuudelle?

- Suomessa ja muissa demokraattisissa oikeusvaltioissa saa ehdottomasti osoittaa mieltään ja harjoittaa kaikin tavoin kansalaisaktivismia, mutta sellainen ajattelu, että voisi itse valita ne lait, joita noudattaa, on minulle hyvin vierasta, Zyskowicz sanoo.

Zyskowicz ottaa esiin Aallon viisi vuotta sitten esittämät kommentit Päivi Räsäsestä.

Sisäministerinä tuolloin toiminut Räsänen sai aikaan ison kohun pohdiskeltuaan, että kristityillä tulee eteen tilanteita, joissa joutuu pohtimaan, rohkeneeko toimimaan jopa vastoin lakia, jos laki on Jumalan sanan vastainen.

- Touko Aalto ja muut vihreät olivat kivittämässä Räsästä ja opettamassa, että ei tietystikään voi olla niin, että ihminen saisi itse valita, mitä lakeja hän noudattaa ja mitä pitää Jumalan sanan vastaisina.

- Nyt, kun omista joukoista mennään pidemmälle kuin Päivi Räsänen, ei pelkästään pohdiskella asiaa vaan toimitaan, niin Aalto ylistää tällaista toimintaa rohkeudeksi ja tekee toimijasta suurta sankaria.

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 2.8.2018 julkaistussa Olli Wariksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Touko Aalto otti esiin palautuskeskustelussa natsi-Saksan - Ben Zyskowicz pöyristyi: ”Menee melkein sanattomaksi”.]

[PS. Itse ainakin periaatteessa voisin joutua tilanteeseen, jossa saisin sakkoja. Sananvapauteni käyttämisestä. Kirjailija Hannu Salama taas oli joitakin vuosikymmeniä sitten saanut vastaavasta vankilatuomion. Tosin presidentti Kekkonen armahti hänet siitä sitten. Voidaan sanoa, että on sananvapauden tila Suomessa tänään ainakin vähän parempi kuin oli ollut Salaman aikoina. Voidaan  sanoa myös että ehkä Touko Aalto ei uskalla sanoa mitään sellaista, mistä hän voisi saada sakkoa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti