maanantai 6. elokuuta 2018

S Pelastaako muovipillien kieltäminen maailmaa?

Alle 20-vuotiaana yrittäjän tielle lähtenyt Heikki Salmela katselee ympäröivää yhteiskuntaa toisesta vinkkelistä kuin korkeakoulun käyneet. Mielipiteet ovat sen mukaiset. Salmela nostaa juomapurkin ja osoittaa EU:n hampaisiin joutunutta muovipilliä.

– Nyt näistä mehupilleistä luopuminen ikään kuin hoitaa luonnon, mutta nämähän ovat lillukanvarsia. Jos saisin päättää, lopettaisin työn ja yrittämisen verotuksen, ja pistäisin kaikki verot ympäristöä saastuttaviin raaka-aineisiin, Salmela tiivistää.

Salmelan mielestä toimintatavat ratkaisee raha eikä mikään muu. Yritykset saadaan kehittämään uusia, entistä parempia menetelmiä vain rahassa mitattavilla kannustimilla.

Salmela nostaa hampurilaisravintolamaailmasta yhden esimerkin hyvästä maksupolitiikasta.

– Kun ranskanperunarasvoille tuli kaatopaikkamaksu, aloitimme rasvan keräämisen ja ryhdyimme tekemään siitä biodieseliä.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 10.6.2018 julkaistussa Lassi Lähteenmäen kirjoittamassa uutisartikkelissa Lillukanvarsia, sanoo Hesburger-mies mehupillin kieltämisestä – Heikki Salmela verottaisi raskaasti kaikkea saastuttavaa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti