torstai 26. joulukuuta 2019

S Suomen pankki syyllistyi lähes maanpetokseen 1980-luvulla

Suomen Pankin kummallisesta rahapolitiikasta Nalle tekee minusta suoranaisen paljastuksen. Minä olen aina ihmetellyt, miten joku saattoi olla niin pöhkö, että ajaa Suomen syvään lamaan pönkittämällä liki 20 prosentin koroilla epärealistista markan arvoa. Nalle kertoo keskustelleensa valuuttapolitiikasta Suomen Pankin Markku Puntilan kanssa. Tämä oli sanonut, että tarkoitus on pakottaa työmarkkinat uudistumaan suuren laman uhalla ja luopumaan muun muassa työehtosopimusten yleissitovuudesta. Pakko ei onnistunut vaan lamaan mentiin ja syvään. Ja pakkodevalvaatioon.

Jos tuo on totta, koko Suomen Pankin politiikka asettuu outoon valoon. Puhuisin lähes maanpetoksesta. Oliko tällä myös pankkivaltuusmiesten ja muun muassa Harri Holkerin ja Kalevi Sorsan siunaus, vai eivätkö he ymmärtäneet, mitä olivat tekemässä ja siunaamassa? 

[diminutiivisesti puutarhatontunkuvatukseksi nimittämäni Osmo Soininvaara blogissaan 9.12.2019 julkaisemassaan merkinnässä Wahroosin ”Kuinkas tässä näin kävi?” kannattaa lukea, mutta ei uskoa kaikkea]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti