sunnuntai 8. joulukuuta 2019

S Poliisi voi omalla vapaa-ajallaan juhlia ideologioita, ei virka-ajalla

"Ohisalon mukaan sisäministeriön poliisi­osasto selvittää parhaillaan sitä, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun."

Ihan samalla tavalla kuin natsien hihamerkinkin voi yhdistää poliisin virka-asuun: käytetään sitä virka-asua virka-aikana ja tuodaan julki omaa ideologiaa virka-ajan ulkopuolella. Jos ei näitä kykene pitämään erillään toisistaan, ei ole sopiva poliisiksi.

[Oula Lintula mm. tällaista sanoi 7.12.2019 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Verkkouutisten uutisartikkeli Maria Ohisalo HS:lle: Poliisiin tarvitaan lisää vähemmistöjen edustajia.]

4 kommenttia:

 1. Eikös muissakin maissa voi huivia pitää virka-asun kanssa, mikä tää nyt taas on, maailma muuttuu, ei olle mikään umpoi missä mikään ei muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta islamilainen naistenhuivi on signaali naissukupuolen alistetusta asemasta, joten minusta ei ole hyvä-hyvä, jos siitä tehdään sallittu osa poliisin univormua.

   Natsien hakaristihihanauhaa en myöskään olisi hyväksymässä osaksi poliisin univormua, koska natsismi on rasistinen, demokratianvastainen ja väkivaltainen oppi.

   Sen sijaan sikhi-miesten turbaanin voisi mielestäni sallia, koska sillä ei ole vastaavanlaisia konnotaatioita.

   Miksei kävisi myös lentävän spagettihirviön uskonnon kannattajien eli pastafarien pastasiivilä.

   Poista
 2. Poliisihan voi pitää huivia tai olla pitämättä, tuskin naispoliisiksi kouluttautunut musliminainen on alistettu henkilö, ehkä hän haluaa kuuluua huivin kautta osaksi omaa uskontokuntaansa, omasta halustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos hän ottaa huivin pois ja alkaa tulla omasta yhteisöstä pakotteita asian vuoksi? Sama juttu taitaa olla vanhoillislestadiolaisten lapsiluvun kanssa.

   Poista