perjantai 6. joulukuuta 2019

S Jos et kannata sananvapautta niille, jotka ovat kanssasi radikaalisti eri mieltä, et kannata sananvapautta ollenkaan

Itsenäisyyspäivän kunniaksi olemme pistäneet pystyyn lakialoitteen sananvapautta rajoittavan lainsäädännön purkamiseksi. Tämä lakialoite vaatii jumalanpilkan poistamista lainsäädännöstä sekä kansanryhmää vastaan kiihottamista koskevien pykälien muuttamista niiden alkuperäiseen ja tarkoitettuun muotoon.

Nykyään sananvapausrikoksia koskevat pykälät ovat mielivaltaisia ja äärimmäisen tulkinnanvaraisia. Niiden tulkinta taas on vielä mielivaltaisempaa. Se, mikä on laillista, riippuu ensisijaisesti sanojasta, ei sanotusta. Pykäliä käytetään yksipuolisesti hiljentämään poliittista kritiikkiä, mutta mitään todellista oikeushyvää niillä ei saavuteta.

Jos et kannata sananvapautta niille, jotka ovat kanssasi radikaalisti eri mieltä, et kannata sananvapautta ollenkaan. Jos taas kunnioitat sananvapautta, olet valmis kuolemaan sen vuoksi, että kanssasi eri mieltä olevat saavat vapaasti ilmaista ajatuksiaan.

Toivon, että mahdollisimman moni allekirjoittaa tämän aloitteen ja jakaa sitä. Itse tulen varmasti spämmäämään aloitetta vielä tulevaisuudessakin.

[Jiri Keronen Facebookissa 6.12.2019. Miehen ulostuloon liittyy kansalaisaloite
Sananvapautta rajoittavaa lainsäädäntöä purettava.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti