lauantai 21. joulukuuta 2019

S Mullahit eivät kauheasti tykkää kurdilaulaja Helly Luvista

Viime viikonlopusta lähtien Helan on joutunut valtaisen julkisuuskohun keskelle Kurdistanissa. Hän julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia ja biisinsä Boy Bye -videon perjantaina netissä. Pop-kappaleen sanoitus korostaa naisten voimaantumista ja itsenäisyyttä. Videon kuvasto on lainattu muun muassa Marilyn Monroelta: diiva-asuja, pinkkejä Rollseja ja seteleitä ilmassa. 

Videon alussa glamour-asuinen Helly Luv istuu kontallaan olevan miehen päällä. Tämä oli liikaa. Kohu räjähti alle vuorokaudessa.

– Suurin osa negatiivisesta palautteesta on tullut miehiltä. Biisi on niin girl-power-meininkiä, ettei täällä tuollaista viestiä välttämättä oteta hirveän helpolla vastaan.

Hän on saanut tappouhkauksia ja moskeijassa mullah-saarnaaja julisti, että ”tyttö levittää huonoja tapoja ja vaikutuksia yhteiskuntaan”.

Jopa Kurdistanin parlamentissa eräät mieskansanedustajat raivostuivat ja pitivät videota epäkohteliaana miehiä kohtaan. Vaadittiin jopa maahantulokieltoa Helanille omaan kotimaahansa.

[Näin oli lausuttu 17.12.2019 Ilta-sanomat -lehdessä julkaistussa Timo Myllyniemen kirjoittamassa uutisartikkelissa IS tapasi Isisin tappo­listalle joutuneen lahtelaisen supertähden Helly Luvin Irakissa – sanoo suoraan mielipiteensä Isis-vaimojen palauttamisesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti