keskiviikko 18. joulukuuta 2019

S Orpojen jesidilapsien tulisi olla etusijalla, kun mietitään ihmisten tuottamista Isisin entisiltä alueilta Suomeen

Helan tietää hyvin millainen Isis on. Nyt hän kuulee vasta ensimmäistä kertaa al-Holin suomalaisista, jotka aiotaan kuljettaa Suomeen hänen nykyisen kotikaupunkinsa kautta.

Helan kuuntelee epäuskoisena, miten Suomessa harkitaan Isis-äitien palauttamista.

– Ensinnäkään he eivät ole enää äitejä minun silmissäni. Jos sä liityt maailman vaarallisimpaan terroristiryhmään, niin mitä se kertoo ihmisen persoonasta? Eivät nämä ole normaaleja suomalaisia äitejä. Suomalainen äiti on kiltti, rakastava ja välittävä.

– Ei. Ei mun mielestä. Suomella ei ole velvollisuutta ottaa heistä vastuuta.

Toisaalta hän tuntee itse sotalapsena tuskaa suomalaisten Isis-lasten puolesta.

– Minulla oli tosi rankka lapsuus pakolaisena Suomessa. Myös näille Isis-lapsille tulisi olemaan rankkaa. Heitä muistutettaisiin aina, että he ovat Isisin lapsia. Myöhemmin tämä lapsi saattaa ajatella, että ”aha, minun isäni on tapettu” ja se saattaa kääntyä vastaan Suomelle. Huomenna, kun hän on tarpeeksi vahva ja vanha, niin ehkä hän saattaa tehdä jotain samanlaista tai jopa pahempaa.

– Mutta nämä orvot jesidilapset – joiden vanhemmat Isis on tappanut – ehdottomasti heidät pitäisi ottaa ensimmäisenä turvapaikkajonoon.

[Näin oli lausuttu 17.12.2019 Ilta-sanomat -lehdessä julkaistussa Timo Myllyniemen kirjoittamassa uutisartikkelissa IS tapasi Isisin tappo­listalle joutuneen lahtelaisen supertähden Helly Luvin Irakissa – sanoo suoraan mielipiteensä Isis-vaimojen palauttamisesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti