maanantai 9. joulukuuta 2019

S Halla-aho on nykyään tärkeä syy sille, miksi laajat kansanjoukot voivat äänestää Perussuomalaisia

Vareksen mukaan Halla-ahon persoona on vaikuttanut puolueen suosion kasvuun, sillä hänen rauhallinen ja tarkasti argumentoiva tyylinsä miellyttää monia.

– Hän on se kärki, joka on esillä. Hänen esiintymistapansa on hillitty ja muita mielistelemätön, ja se alkaa jossain vaiheessa miellyttää suomalaisia riippumatta siitä, ovatko he aina edes samaa mieltä hänen kanssaan, Vares sanoo.

Halla-aho puhuu myös paljon puolueen ydinviesteistä, joiden sisällöt hän on sisäistänyt hyvin.

–Jussi tekee paljon töitä: hän lukee, analysoi ja käy keskusteluja, ja kun hän puhuu, siitä kuulee, miten hyvin hän on sisäistänyt asiat, toisin kuin esimerkiksi Timo Soini aikanaan, Putkonen sanoo.

Pääministerivaltaan pyrkivän puolueen puheenjohtajan haasteena on hillitä kaikkein kärkevimpiä ulostuloja, jotta hän ei karkota keskitien äänestäjiä pois.

Putkosen mukaan tämä näkyy siinä, että Halla-aho pyrkii nykyisin käymään asiat läpi ”puhtaan asiapohjaisesti”.

Vares muistuttaa, että kun Halla-aho nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi kesällä 2017, hänen persoonansa oli monille se syy, miksei perussuomalaisia voisi äänestää.

– Nyt tämä on kääntynyt aika lailla toisin päin.

[Näin oli lausuttu Iltalehden sivuilla 29.11.2019 julkaistussa Kreeta Karvalan kirjoittamassa artikkelissa 10 syytä miksi gallupien ykkönen perussuomalaiset vetoaa äänestäjiin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti