perjantai 6. joulukuuta 2019

S Länsimainen maaginen ajattelu

Siinä, missä entisaikojen vasemmisto piti smirkkelinkipinöillä, hitsausliekeillä ja valimojen hehkussa valmistettuja terästeollisuuden tuotteita merkkeinä rehtien työläisten aikaansaamasta ansaitusta edistyksestä, siinä nykyajan vihervasemmisto suhtautuu destruktiivisesti kaikkeen länsimaiseen tekniikkaan, joka voisi auttaa pelastamaan luonnon täydelliseltä tuholta.

Tämän asemasta vihervasemmisto ihannoi kehitysmaiden heimokulttuuria ja sen askeettista alkukantaisuutta ”aidon” ihmisyyden mittapuuna ja suosittaa siihen liittyvää autismia sekä itseruoskintaa oman anorektisen kaikesta kieltäytymisensä lähtökohdaksi.

Kyseisen maagisen ajattelun ja ”fakiirin elämän” tarjoilu osoittaa, että vihervasemmiston napanuora ei ole poikki. Vihervasemmiston kellokkaat ovat aivan äsken tulleet silmät ymmyrkäisinä ja keuhkot köhisten ulos savupirtistä, jonka ainoa henkireikä on ollut seinässä oleva räppänä, ja nyt he ovat pihalla kuin pöllön poikaset. Pyydän saada huomauttaa, että Suomessa on vasta toinen sukupolvi parketoiduissa tiloissa, eikä maamme ole mikään rikas vaan pääomaköyhä ja velkaantuva valtio, joten tilannearvio rikkaasta almujen jakamiseen velvollisesta valtiosta on perin juurin väärä niin myös vihervasemmistolaisen ilmastopolitiikan lopputulos.

[filosofi Jukka Hankamäki blogissaan 26.9.2019 julkaisemassaan merkinnässä ”Manaaja”-elokuvan ilmastopoliittinen jatko-osa]

[PS. Tässä mainitusta maagisesta ajattelusta olin itse kirjoittanut jotain internetiin 1990-luvulla, tänne. Maaginen ajattelu on osa primitiivistä maailmankuvaa. Itse en kirjoituksessa käytä sanaa "maaginen ajattelu", mutta tuohon se käsittääkseni liittyy.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti