keskiviikko 11. joulukuuta 2019

S Kansanvaltainen populismi nousee

Perussuomalaisten kannatus on korkeampi kuin SDP:n ja Keskustan kannatus yhteensä. Todennäköisesti todelliset kannatuslukemat ovat Persuille vielä paremmat ja hallituspuolueille vielä huonommat. Nimittäin vaaleissa Persuilla on yleensä ollut korkeampi kannatus kuin gallupeissa, eivätkä viime aikojen sekoilut vielä edes näy tässä gallupissa.

Perussuomalaiset on myös parantanut imagoaan heittämällä ja oli edellisessä puoluebarometrissä johtaja. Perussuomalaisten viesti ja linja oli ylivoimaisesti selkein kaikista puolueista ja Perussuomalaisten johto kaikista vetovoimaisinta. Tämä siitä huolimatta, että sekä median että muiden puolueiden viestinä on ollut edellisen 10+ vuotta, että Halla-aho on rasisti, isänmaallisuus on fasismi ja sananvapaus on sadismi.

Kaikki johtuu lopulta populismista. Populismilla en tietenkään tarkoita sitä, miten poliitikot ja käppätoimittajat sanaa käyttävät. Heille "populismi" on vain tyhjä haukkumasana. Tarkoitan populismia sen alkuperäisessä ja varsinaisessa merkityksessä.

Populismi on antiikista peräisin oleva poliittinen ajattelutapa, jonka ydinpointtina on korostaa kansalaisten etua ja valtaa suhteessa eliittiin ja päättäjiin. Populismissa valta pyritään siirtämään mahdollisimman lähelle kansaa ja pois eliitin käsistä. Populistisessa politiikassa päättäjät eivät saa tehdä kansan tahdon vastaisia päätöksiä. Populismi on siis elitismin vastakohta. Se on iloinen ja hyvä asia.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka korostaa viestissään ja politiikassaan nimenomaan Suomen kansalaisten etua ja valtaa. Tämän vuoksi Suomen kansa kasvavissa määrin kannattaa Perussuomalaisia. Kannatus ei myöskään tule vähenemään niin pitkään kuin muut puolueet ja niiden kannattajat tulevat käyttäytymään samalla tavalla kuin ne ovat tähän saakka käyttäytyneet.

Ensi eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kannatus tulee olemaan lähempänä 30 prosenttia kuin 20 prosenttia.

[Jiri Keronen Facebookissa 5.12.2019. Ulostuloon liittyy Ylen uutisartikkeli Ylen mittaus: Perussuomalaiset jyristelivät taas eteenpäin, keskustalle kaikkien aikojen murskaluvut.]

5 kommenttia:

 1. Kun et katso uutisia TV:stä sinulta jäi varmaan huomaamatta uuttinen, jossa kerrottiin tämän viimeisemmän Gallupin tekemisestä ja siitä, että Persujen viimeinen nousu oli kaikki niiltä henkilöiltä, jotka eivät ole käyneet koskaan äänestämässä, vaikka heillä äänioikeus onkin ollut edellisissä vaaleissa. Riippuen siitä saako tämän 3,7.4 % osuuden uurnille, niin sitten Persut voittavat, mutta jos taas käy niinkuin ennenkin ei Persut ole suurin puolue, vaan jää johonkin 17-19% kannatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Katsotaan sitä sitten. Demokratian kannalta olisi tietenkin myönteistä, jos mahdollisimman moni innostuisi äänestämään.

   Poista
 2. Demokratian kannalta on tosiaan myönteistä, jos mahdollisimman moni äänestäisi, se on hyvin sanottu. Seuraavana on kuntavaalit ja siinä yleensä ratkaisee se kuinka tunnettuja ovat kuntalaiset, jotka ehdolle asettuvat. Täällä Vantaalla ei taida olla tunnettuja Persuja kuin Niikko ja hänen varassaan on aika suuri osa Persujen äänistä minkä hänkin hyvin tietää ja hän pyrkii kovasti tälläkin hetkellä olemaan julkisuudessa. Onneksi vaaleihin on aikaa ja tämä kohu jo unohtuu siihen menessä toivottavasti. Täyden listan saaminen kuntavaaleihin hyvillä vetovoimaisilla ehdokkailla on aina kovan työn tulos kuntavaaleissa, mutta pidän kuitenkin peukkuja järjestyksessä Vihreät, Vasemmisto, SDP, Kokoomus, RKP ja muut Pesut viimeisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma listani on: Persut, Muutos, Liberaalit, Piraatit, Kristillisdemokraatit ja muut.

   Poista