maanantai 21. tammikuuta 2019

S Ulkomaalaisten Suomessa tekemien raiskausten määrään voi oikeasti vaikuttaa

Vasemmistoliitto on Suomen paras puolue, koska se onnistuu aina yllättämään. Just, kun luulisi, että pohja on saavutettu, niin aina onnistutaan alittamaan kaikki odotukset. Tällä kertaa asialla Anna Kontula, joka nykäisee kevyttä parhaat käsienheiluttelut ja diipadaapat, mitä Oulun raiskausjuttujen tiimoilta on nähty.

Pähkinänkuoressa Kontula sanoo, että Oulun ulkomaalaisten tekemissä raiskaustapauksissa ei ole kyse ulkomaalaisista, eikä asia liity maahanmuuttopolitiikkaan, koska raiskaavathan suomalaisetkin. Lisäksi Kontula vetäisee hatusta, että koska hän ei tunne yhtäkään kulttuuria, jossa raiskaaminen on hyväksyttävää, niin mihinkään kulttuuriin ei kuulu mikään negatiivinen.

Kontula on absoluuttisen väärässä molemmista asioista. Ulkomaalaisten tekemiin rikoksiin voidaan vaikuttaa ulkomaalaisia koskevia lakeja muuttamalla. Jos esimerkiksi raiskaus johtaa maasta poistamiseen, tulee se vähentämään maassa olevien ulkomaalaisten raiskaajien määrää. Mikäli taas maahanmuuttopolitiikassa keskitytään ennemmin heikompiin (kuten naisiin ja lapsiin) sen sijasta, että roudataan koppakaupalla partamiehiä naisia alistavista kulttuureista, tulee se tarkoittamaan, että ulkomaalaiset raiskaavat vähemmän lapsia ja naisia.

Tajutkaa, poliitikot, että kaikkea ei tarvi koplata yhteen. Eri ihmisryhmien tekemiin rikoksiin voi vaikuttaa eri tavoilla. Se, että raiskauksia tekevät kaikki maailman kansat ja kulttuurit, ei tarkoita, etteikö tietynlaisia spesifejä piirteitä sisältäviä ongelmia voitaisi ratkaista pureutumalla nimenomaan niihin ongelmiin. Asioiden lyttääminen yhteen ei auta ongelmien ratkaisemista, vaan ainoastaan vaikeuttaa sitä.

Lisäksi on täysin selvää, että tietyissä kultuureissa naisten ja tyttöjen asema on heikompi kuin toisissa. Jos kulttuurissa on esimerkiksi lapsiavioliitto sallittua ja naiset katsotaan miesten omaisuudeksi (kuten arabialaisissa kulttuureissa usein tehdään), on täysin selvää, että se myös vaikuttaa kyseisessä kulttuurissa kasvaneisiin ihmisiin. Vai luuleeko Kontula, että sovinismi tulee geeneissä? Kunnon rasisti.

Suomessa on paheksuttavaa tapella kännissä ja siitä saa linnaa tai sakkoa. Kännitappelu on siis kielletty suomalaisessa kulttuurissa. Tästä huolimatta jos väittää, että se ei kuuluisi osana suomalaiseen kulttuuriin, niin valehtelee. Sama arabialaisten ja islamilaisten kulttuurien sekä naisten kaltoinkohtelun kanssa. Kulttuuri ei ole vain ne hyvät puolet, vaan ne kaikki puolet - ja etenkin ne pahat puolet.

[Jiri Keronen Facebookissa 14.1.2019. Ulostuloon liittyy Anna Kontulan blogimerkintä Mitä raiskauksille pitäisi tehdä?.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti