tiistai 15. tammikuuta 2019

S Raiskausten määrä alkoi kasvuun, kun Suomeen alettiin tuoda ulkomaalaista tuontirikollisuutta

Yksi näihin Oulun raiskauksiin liittyvä tapa vähätellä ja puolustella raiskaajia on perinteinen "raiskaavatHAN suomalaisetkin". Tämän jälkeen aletaan väittää, että viranomaiset, poliitikot tai suomalaiset eivät olisi kiinnostuneita suomalaisten tekemistä raiskauksista.

Miten niin? Perustuuko tämä mihinkään muuhun kuin varovaiseen hatusta heittämiseen? (Tyhmää kysellä, kun tiedän, että ei perustu.)

Suomalaisten tekemät raiskaukset on kriminalisoitu ja niitä on tutkittu valtavasti oikeustieteellisessä tutkimuksessa. Ongelma on tiedostettu, tunnustettu ja hyväksytty ja sitä on pyritty aktiivisesti ratkaisemaan. Tämä on näkynyt myös tilastoissa. Sen jälkeen, kun uusi seksuaalirikoslaki säädettiin vuonna 1999, raiskausten määrä saatiin laskuun. Nykyään kantaväestön nuoret ovat lainkuuliaisempia kuin koskaan ennen ja tämä koskee myös seksuaalirikoksia.

Raiskausten määrä alkoi kasvuun, kun Suomeen alettiin tuoda ulkomaalaista tuontirikollisuutta. Nykyään ulkomaalaiset tekevät suhteessa moninkertaisesti enemmän seksuaalirikoksia kuin kantaväestö. Sekä suhdeluku että absoluuttinen raiskausten määrä ovat kasvussa.

On siis selvää, että suomalaisten tekemät seksuaalirikokset ovat tunnustettu asia. Lisäksi on selvää, että niitä on pyritty vähentämään ja nämä keinot ovat ainakin osaksi toimineet. Kukaan ei vähättele tai kiellä suomalaisten tekemiä seksuaalirikoksia, paitsi te.

Jos alatte puhua "raiskaavatHAN" suomalaisetkin, olette käytännössä samoja tyyppejä kuin ne, jotka menevät black lives matter -marssille puhumaan siitä, miten "white lives matter" ja "all lives matter". Joo, aivan totta, että kaikki elämät ovat tärkeitä, mutta nyt ei puhuta kaikista elämistä, vaan mustien elämästä.

Whattaboutismilla ette paranna ongelmia mitenkään. Te ainoastaan laimennatte, hämmennätte ja hämärrätte niitä.

PS. Oheinen kuva on eräästä puolalaisesta lehdestä, joka käsitteli EU:n raiskaustilastoja. Voitte arvata, että keskusteltiinko tämän jälkeen siitä, mitä noille tilastoille pitäisi tehdä, vai mölistiinkö vihapuheesta ja siitä, että raiskaavatHAN ne eurooppalaisetkin. (Arvasitte kaikki aivan oikein.)

[Jiri Keronen Facebookissa 13.1.2019]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti