tiistai 22. tammikuuta 2019

S Etiopialainen maahanmuuttaja oli kokenut rasismia

Kerran Tampereella humalainen mies haukkui kadulla ja käski painua kotimaahan tuhlaamasta suomalaisten rahoja. Kerran sairaalassa potilas kieltäytyi ottamasta vastaan hoitoa "neekeriltä".

Lähihoitajana työskennellyt perheenäiti ei jäänyt humalaisen huutelusta sanattomaksi. Hän sanoi miehelle, että käy töissä ja maksaa veroja, ja itse asiassa sitä kautta kustantaa varmasti tämän humalaisen huutelijankin elämistä ja ryyppäämistä.

Rasistisesta potilaasta Goobana puolestaan kertoi esimiehelleen, osastonhoitajalle, joka ei miehen käytöstä sietänyt ja tuki alaistaan. Hän Goobanan mukaan kertoi potilaalle, että jos tämä ammattitaitoinen hoitaja ei kelpaa, toistakaan hoitajaa ei ole tarjolla. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 14.7.2018 julkaistussa Niina Hongan kirjoittamassa uutisartikkelissa Kirje tuntemattomalta mieheltä ”Finlandiasta” muutti Etiopian television uutisankkurin elämän – ”Suomi on nyt mun koti”.]

[PS. Omasta mielestäni tämä kyseinen potilas olisi voitu pistää suoraan kotiin ja pistää lasku perään. Oma ongelmansa, jos kieltäytyy hoidosta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti