perjantai 4. tammikuuta 2019

S Mitä se Serena teki?

Koska pohjalla oleva tilanne on suhteellisen tiedossa, en käsittele sitä pitkästi, mutta en voi sivuuttaakaan sitä, sillä Serena Williamsin kiukuttelu on pohja tälle. US Openin loppuottelussa Williams sai neuvoja valmentajaltaan ja tuomari puuttui peliin. Suivautuneena Williamsilla kiehui yli ja hän raivosi tuomarille ja lopulta hävisi pelin.

Williams heitti peliin kaiken, tuomaria kohtaan heitettiin seksismi ja rasismi ja kunnia ja muukin, vain koska hän valvoi pelin sääntöjä. Williamsin selitys siitä että miehet kyllä saavat rikkoa sääntöjä oli outo, koska Williams ei pelannut miestä vastaan. Vaikka miesten peleissä säännöt olisivatkin joustavat (mitä ne eivät ole) sillä ei ole vaikutusta hänen peliinsä, jossa molemmat pelaajat ovat naisia.

Williams sai jonkin verran tukeakin, esimerkiksi USTA:n johtaja Katrina Adams hehkutti Williamsia palkintojenjaossa, mutta jälkikäteen yleinen konsensus tuntuu olevan Williamsia vastaan. Näyttäisi siltä että suurempi osa ihmisistä on vahvasti sitä mieltä, että tässä diiva yritti ratsastaa seksismillä ja rasismilla ulos täysin oikeutetusta rangaistuksesta. Williams kiukutteli ja yritti konkreettisesti päästä pälkähästä syyttämällä jotain muuta. 

[Näin oli lausuttu Tämä päivä -blogissa 12.9.2018 julkaistussa merkinnässä Puritanismin aikakausi lähestyy loppuaan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti