keskiviikko 30. tammikuuta 2019

S Euroopan ihmisoikeussopimus ei oikeasti kiellä elinkautista vankeutta

Tästäkin jutusta tulee taas vaan mieleen keisarin vaatteet. Joku professori sanoo jotain ja Yle sen julkaisee ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä, vaikka totuus on kenen tahansa luettavissa Ylen itsensä tarjoaman linkin takana.

Yle väittää: "Euroopan ihmisoikeussopimuksen (siirryt toiseen palveluun) kidutuksen ja epäinhimillisen kohtelun kieltävä artikla 3 kieltää elinkautiset ilman mahdollisuutta vapauteen."

Todellisuudessa kidutuksen ja epäinhimillisen kohtelun kieltävä artikla 3 sopimuksessa, johon Yle itse tarjoaa linkin, kuuluu kokonaisuudessan seuraavasti: "Ketään ei saa kiduttaa, eikä kohdella tai rangaista epäinhimillisellä tai halventavalla tavalla."

Siinä ei siis puhuta elinkautisen kiellosta sanallakaan.

Lisäisin vielä, että jos joku kansainvälinen sopimus oikeasti vaatisi yhteiskuntaa pitämään keskuudessaan tyyppejä, jotka sattumanvaraisesti murhaavat sen kansalaisia, niin sellainen sopimus pitäisi yksinkertaisesti irtisanoa. Niin maailmassa muutenkin tehdään: huonoja sopimuksia irtisanotaan. Ei siinä ole mitään ihmeellistä.

[Oula Lintula Facebookissa 26.1.2019. Ulostuloon liittyy Ylen artikkeli Häkkäsen harkitsema ikuinen elinkautinen olisi Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen – Huomautuksia on jaettu useille maille.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti