tiistai 22. tammikuuta 2019

S Haluttaisiin, että Harrit ja Eveliinat olisivat kiinnostuneita samoista asioista, mitä perustellaan sillä, että Harrit ja Eveliinat ovat erilaisia

Mutta miksi ammattien tasainen jakautuminen sukupuolten välillä olisi parempi kuin se, että ammatit ovat eriytyneet? Olen kysynyt tätä usein saaden ties mitä kiemurtelua vastaukseksi.

Yksi kuuluu näin: kun miehiä ja naisia on enemmän samoissa töissä, se lisää työyhteisön hyvinvointia, koska ihmisten moninaisuus eli diversiteetti on suurempaa.

Jos väite pitää paikkansa, se tarkoittaa, että miehet ja naiset ovat keskenään ratkaisevasti erilaisia – muutenhan diversiteetti ei kasvaisi. Mikäli miehet ja naiset taas ovat ratkaisevasti erilaisia, silloin on ymmärrettävää, että he ovat kiinnostuneita eri asioista ja siksi myös hakeutuvat eri aloille.

Näin on napsautettu kehäpäättelyn napakymppi: Haluttaisiin, että Harrit ja Eveliinat olisivat kiinnostuneita samoista asioista, mitä perustellaan sillä, että Harrit ja Eveliinat ovat erilaisia.

Sivumennen totean, että väite miesten ja naisten erilaisuudesta totta tosiaan pitää paikkansa. Tutkimusnäyttöä on pilvin pimein. Esimerkiksi tämä ja tämä ja tämä.

[Näin oli lausuttu Ivan Puopolon MTV:n sivuilla 8.12.2018 julkaistussa kolumnissa Yritys saada miehet ja naiset tekemään samoja töitä on hölmöläisten hommaa.]

[PS. Eikös se ole todettu jo tieteellisissä tutkimuksissakin, että maissa, joissa pakotetaan mahdollisimman vähän ihmisiä sukupuolen perusteella eri töihin, on työelämä eniten eriytynyt sukupuolen mukaan? Eli pitäisikö olla enemmän pakkoa, jotta ihmiset sijoittuisivat työelämään eri lailla?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti