perjantai 1. syyskuuta 2023

S Ukrainalainen nationalismi roihahti Putinin ja Venäjän hyökkäyssodan ansiosta

Ajatus, että on olemassa Ukrainan kansa, joka puhuu ukrainan kieltä ja on perinyt yhteisen ukrainalaisen kulttuurin, ja jolla täten on oikeus itsensä hallitsemiseen itsenäisessä ukrainalaisessa kansallisvaltiossa, on määritelmällisesti nationalistinen. Tämän ajatuksen myötä nationalismi on palannut valtavirtaan länsimaissa. Se on lakannut olemasta tabu. Myönsivätpä he sitä tai eivät, liberaalit ja vasemmistolaiset ovat alkaneet tukea olemukseltaan nationalistista selviytymistaistelua. 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 14.6.2023 julkaistussa kauhistuttavan kirjailijan Timo Hännikäisen kirjoittamassa tekstissä Eurooppa syntyy uudelleen rajamailla.]

2 kommenttia:

  1. Itse asiassa ensimmäinen itäslaavilainen valtakunta oli Kiovan Rus, joten eiköhän olisi aika suistaa mongolien Moskova paikalta, jonka se on Kiovalta ryöstänyt ja palauttaa vanha kunnon itäslaavilaisuus örkkien pilaamille maille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukrainassa ilmeisesti on vakavissaan ehdotettukin, että nimitys "rus" otettaisiin taas kansalliseen käyttöön ja moskovalaisia nimitettäisiin jatkossa moskoviiteiksi. "Rus" Venäjän nimenä on ollut olemassa vasta 1700-luvulta alkaen ilmeisesti.

      Poista