tiistai 26. syyskuuta 2023

S Saudi-Arabia: onnistunut versio Isis-järjestöstä

Tuntuu tyyten absurdilta ja surrealistiselta ajatella tilannetta, jossa pojanpoika voi lyödä isoäitiään, jos tämä kehtaa istuskella puutarhassa, tyttöä rangaistaan leikkimisestä ja nauramisesta, veli saattaa pahoinpidellä sisarensa, jos tämä on leikannut hiuksensa lyhyiksi: jossa tytär ei saa puhua lääkärille, vaan saattamassa oleva isä puhuu kaiken, nainen ei voi käydä kaupassa ilman veljeä tai muuta miespuolista sukulaistaan, holhoajaa, eikä tämä saa puhua kaupassa kenellekään, eikä maksaa kassalla, vaan holhoaja tekee sen. Jos vaimo suuttuu miehensä toisesta, kolmannesta tai neljännestä vaimosta, on se vakava rike. Mutta tällaisia kolkkia maailmassa on. Lähes kaikkialla Saudi-Arabiaa tämä on vallitseva tilanne. Ihmisoikeudet siellä eivät ole naisille. Rahaf Mohammed kertoo kirjassaan tästä.

[Näin oli lausuttu Suomen Vapaa-ajattelijoiden sivuilla joskus julkaistussa Yki Räikkälän kirjoittamassa artikkelissa Pako maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole naisille, joka on kirja-esittely Rahaf Mohammedin kirjoittamasta kirjasta Kapinallinen – pako Saudi-Arabiasta vapauteen.]

2 kommenttia:

 1. Sellaista on normimeininki kulttuurissa, josta tulevia nuoria miehiä suomalaiset vihervasemmistonaiset haluavat tänne oikein paljon.
  Ehkäpä he haluavatkin itse tulla laitetuiksi nyrkin ja hellan väliin, kunhan sen tekee joku muu kuin suomimies, mieluimmin mahdollisimman eksoottinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei haluta tunnustaa omia todellisia arvoja, tehdään mieluummin isänmurha.

   Poista