keskiviikko 20. syyskuuta 2023

S Isänmaallinen ulkomaalaistaustainen nainen, osa 2

Kahdeksan vuotta Suomessa asunut suomalais-iranilainen nainen ei halua esiintyä omalla nimellään. Hän haluaa kuitenkin osallistua haastatteluun ja poliittiseen vaikuttamiseen, sillä hän pitää suomalaista maahanmuuttokeskustelua epäterveenä.

[...]

Maahanmuuttopolitiikan tolkullistamisen ohella hänelle politiikassa tärkeitä asioita ovat terveydenhuolto, koulutus ja verotus sekä valtion menojen resurssiviisas hallinta. Rasismikorttia heilutelleelle pääministerille hänellä on suora viesti:

– Kaikella kunnioituksella, rouva pääministeri. Uskon, että poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi.

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 31.3.2023 julkaistussa Heli-Maria Wiikin kirjoittamassa artikkelissa Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: ”Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”.]

[Tässä on hyvä huomio. Nk. vastuulliset puolueet ajavat vain niiden ulkomaalaistaustaisten Suomen asukkaiden asiaa, jotka eivät joko halua kotoutua tai kykene kotoutumaan maahamme ja suomalaiseen kulttuuriin ja osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Kokoomuskin, vaikka hyvin ymmärtää sen, että tarvitaan yhteiskunnassa yhteisen kakun leipojia, niin ei kuitenkaan ymmärrä sitä, että notkujia taas tarvitaan mahdollisimman vähän.]

2 kommenttia: