sunnuntai 17. syyskuuta 2023

S Pääministerien ja kansanedustajien erokriteerit

Entinen kansanedustaja Kimmo Sasi (kok) kaipasi kirjoituksessaan Helsingin Sanomissa sääntelyä varsinkin silloin, kun entinen pääministeri lähtee palvelemaan muita työnantajia. Sasin mielestä ”on tärkeää turvata, että tietoa ja vaikutusvaltaa ei käytetä rahan ansaitsemiseksi Suomen ja EU:n intressejä vastaan”. Jonkinlainen karenssi olisi paikallaan. Myös eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps) haluaisi Uutissuomalaisen mukaan selventää kansanedustajan erokriteereitä.

Selvitystyö on tarpeen. Aiheellisesti voidaan kysyä, onko ”liikaa tietävä” entinen pääministeri Suomelle jopa turvallisuusriski.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 15.9.2023 julkaistussa Timo Paunosen kirjoittamassa pääkirjoituksessa Sanna Marinin suurin synti ei ole äänestäjien pettäminen – tämä paljon isompi riski on unohtunut keskustelusta tyystin.]

2 kommenttia:

 1. Siinäpä se sanottiin.
  Tarvittaisiin jonkinlainen karenssiaika, että yksityisen puolen tehtäviin suuntaavan entisen pääministerin paljastuessaan vahingolliset valtiosalaisuudet ehtivät vanheta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ehkä niin pitkää. Sasi aikoinaan oli kannattamassa sharia-lain käyttöönottoa Suomen lain rinnalle, eli hän kannatti rinnakkaisyhteiskuntaa. Mutta kiva nähdä, että siitä päästä lähtee välillä jotain järkevämpääkin.

   Minusta olisi tavallaan kiva, jos valtiosalaisuudet avattaisiin julkisiksi aina niiden saavutettua 20 vuoden kunnioitettavan iän. Poislukien ehkä sellaiset, joiden julkitulo vaarantaa välittömästi omien kansalaisten hengen.

   Poista