torstai 28. syyskuuta 2023

S Maahanmuuttokysymystä Perussuomalaisten on hyvä käyttää eräänlaisena lakmustestinä eli hallitusyhteistyöindikaattorina

Olen sanonut, että en itse veisi perussuomalaisia koskaan hallitukseen, jossa emme onnistuisi merkittävästi tiukentamaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä ei tarkoita, että maahanmuutto olisi ainoa teemamme tai että vain siinä tavoittelisimme jotakin. Maahanmuuttokysymykset ovat ne, joissa me erotumme vahvimmin kaikista muista puolueista. Me vastustamme maallemme haitallista maahanmuuttopolitiikkaa, eikä tähän ole tulossa minkäänlaista muutosta. Muut puolueet eivät vastusta – en tiedä, onko siihen tulossa muutosta. Monia Euroopan maita huomioimalla näin voisi odottaa.

Tästä syystä maahanmuuttoa on hyvä käyttää eräänlaisena lakmustestinä eli hallitusyhteistyöindikaattorina. Tältä pohjalta olen vastannut myös kysymyksiin mahdollisista hallituskumppaneista. Puolue, joka ei ole valmis kiristämään suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, ei voi olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa.

Haluamme muutoksia niin sanottuun humanitaariseen ja sosiaaliseen maahanmuuttoon. Tavoitteemme on nolla turvapaikanhakijaa, kuten Tanskan sosiaalidemokraattivetoisella hallituksella. Haluamme kiristyksiä perheenyhdistämiseen ja muihin maamme haitallisiin vetovoimatekijöihin. Haluamme tiukennuksia kansalaisuuden saamiseen. Suomen kansalaisuutta tulee arvostaa ja vaalia eikä jakaa kuin ilmaisia ämpäreitä.

Tarkastelemme maahanmuuttoa sen eri puolilta. Siksi haluamme muutoksia myös matalapalkkamaahanmuuttoon. Se ei ole Suomelle keskimäärin hyödyllistä, vaikka niin monet sitä koko ajan ratkaisuksi kuuluttavat. 

[Näin oli lausuttu Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran blogissa 4.8.2023 julkaistussa merkinnässä Kaksi vuotta.]

[Siirtolaisuuteen perustuvat maat Yhdysvallat, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti muuten pitävät tiukasti kiinni siitä, että kuka tahansa ei pääse millä tahansa perusteilla heidän maahansa asustamaan. Maahantulija ei saa esim. viedä työpaikkaa kantaväestöön kuuluvalta. Ja pitää olla työlupa ennen kuin voi työskennellä laillisesti. Tullihenkilölle valehteleminen voi estää jatkossa maahantulon. Rikokseen syyllistyminen lähtömaassa voi estää pääsyn maahan. Ja työlomaankin tarvitsee oikeanlaisen viisumin. Lisäksi, mitä korkeampi koulutus maahanhalajavalla on, sitä todennäköisemmin pääsee sisään.]

[Purran käyttämä ilmaisu "lakmustesti" on tuttu monille kemiasta, mutta hänen tässä käyttmässään yhteydessä sillä on tietty poliittinen merkitys.]

2 kommenttia:

  1. USA, Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin alkuperäisasukkailta voisi myös kysyä, mitä mieltä he ovat täysin erilaisesta kulttuurista saapuvien muukalaisten massamaahanmuuttoon.

    Eräässä TV-dokumentissa, taisi olla viime vuosituhannen lopulla muuan "Mayflower"-matkakunnan vastaanottaneen Wampanoag-kansan jäsen kertoili tuntemuksistaan.
    Hän mainitsi lounaisten intiaanikansojen olevan edelleen täynnä syövyttävää vihaa, ja aina kun kohtaavat wampanoageja tivaavat, mikseivät heidän esi-isänsä tappaneet niitä tunkeilevia eurooppalaisia?!
    Hän sanoi voivansa vastata vain, etteiväthän he silloin tienneet, millaisia tulijat olivat.

    Me emme enää voi sanoa niin.

    VastaaPoista