keskiviikko 13. syyskuuta 2023

S Jos Perussuomalaiset saisi riittävästi kannatusta vaaleissa, se kiellettäisiin

Vanha poliittinen totuus on, että moni hyvä asia on mennyt pieleen kun sitä on yritetty liian aikaisin. Nyt oltiin liikkellä sekä liian aikaisin että liian vähäisellä kannatuksella, mikä toisaalta on sama asia – jos kannatusta on riittävästi, se ratkaisee suurimman osan ajastukseen liittyvistä ongelmista. Oikeanlainen tai edes oikeansuuntainen oppositiopolitiikka olisi tuonut perussuomalaisille parhaassa tapauksessa noin 60-70 paikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hurjimmillaan kannatus olisi ollut jopa lähes puolet, mutta tällaista vaalitulosta ei olisi nähty, sillä perussuomalaisten kannatuksen kasvaessa liian suureksi olisi voimaan saatettu puolueen kieltävä poikkeuslaki.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 12.7.2023 julkaistussa merkinnässä Noitavainojen aika.]

[Olen ajatellut, että jos Perussuomalaiset joskus kielletään, niin äänestäisin sitten jatkossa jotain sellaista puoluetta, joka on vastustanut sen kieltämistä. Tällainen puolue olisi mitä luultavimmin liberaali, koska liberaalit kannattavat vapautta.]

2 kommenttia:

 1. Eihän persuja kieltää tarvitse, kun tekee siitä vain hallituskelvottoman rasisminsa takia.

  Pakko myöntää, että yllätyin aika lailla kun PS-ministereille ei vastoin kaikkia odotuksiani äänestettykään epäluottamuslausetta.
  Ehkäpä oppositio kypsyttelee jotain mehukkaampaa ja lopullisempaa.
  Vaikea uskoa, että se aikoisi hyväksyä persut Hyvien Puolueiden rinnalle, on tässä kesän mittaan niin paljon raivoa ja vihaa suollettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanneksen ilmestyksen Vihalla ja Pelolla ratsastajat.

   Poista