torstai 14. syyskuuta 2023

S Miksi Putin on kamppaillut kuin järkensä menettänyt

Vaikka Venäjällä uskotaan vahvoihin johtajiin, myös toisinajattelijat ja kaduille marssiva kansa ovat osa maan poliittista dna:ta. Niin kauan kuin tyytymättömät uskovat olevansa vähemmistössä, he pitävät päänsä alhaalla ja ovat hiljaa, koska erimielisille on tarjolla pamputusta, vankeutta ja kutsuntoja. Mutta jos he jonakin päivänä ymmärtävät olevansa enemmistössä, kansa voi lähteä kaduille.

Putin koki tämän itse kerran Berliinissä. Ahmatovan tapaan hänkin joutui polttamaan paperinsa ja painui pinnan alle. Ehkä juuri siksi hän taistelee nyt kuin järkensä menettänyt estääkseen toisinajattelun geeniä aktivoitumasta.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 27.9.2022 julkaistussa Anu Kantolan kirjoittamassa kolumnissa Erimielisyys on hyvästä, pidetään siitä kiinni.]

[Oikeasti Putin ei ole taistellut. Hän on pelkästään kamppaillut. Muut ovat saaneet hänen, ryöstöjensä ansiosta maailman rikkaimman miehen, puolesta taistella. Ja joskus kaatua.]

2 kommenttia:

  1. Nythän uutisoidaan, että Putlerin loppu voi häämöttää jo hyvinkin lähellä hänen menetettyään Suuren Sotapäällikön auransa ja paljastuttua bunkkerissa peloissaan piileskeleväksi pikkumieheksi sanan kaikissa merkityksissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitlerkin tärisi viimeisinä kuukausinaan.

      Poista