keskiviikko 27. syyskuuta 2023

S Espoossa on terveydenhuoltojonossa kurjaa

Espoossa säästö­ohjelma voisi tarkoittaa terveysasemien määrän vähentymistä jopa yli puolella: kahdestatoista terveysasemasta viiteen.

Meurosista suunnitellut leikkaukset ja terveyskeskusten lopettamiset Espoossa kuulostavat kurjilta.

”Ei Espoo ole köyhin kunta kuitenkaan. Olemme asuneet täällä yli 50 vuotta ja maksaneet tänne veroja. Sen vuoksi sitä odottaisi hyvää palvelua.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 24.9.2023 julkaistussa Pipsa Sinkko-Westerholmin kirjoittamassa artikkelissa Tommi Kurkan silmästä katosi yllättäen näkö, mutta silti hän istuu toista tuntia odottamassa hoitoa Jorvissa.]

[Nykyinen kestävyysvaje Suomen julkisessa terveydenhuollossa johtuu osaltaan nykyisestä eläkeikäisen väestön suhteellisen suuresta määrästä. Toisaalta se johtuu myös siitä, että Suomessa on käytössä periaate "vieraat ensin". Eli otetaan vastaan runsaasti kotoutumishalutonta ja -kyvytöntä väkeä maahan, ja sitten ihmetellään, kun eivät rahat riitä säällisen hyvinvointivaltion ylläpitoon. Mutta pääoma on rajallinen luonnonvara, ja sellaisena sitä kannattaisi kohdella: kaikkeen ei ole varaa, ainakaan samanaikaisesti. Yksi ratkaisu asiaan olisi luopuminen hyvinvointivaltiosta. Silloin ihmisiä ei enää lappaisi niin paljoa rajan sisäpuolelle muiden ylläpidettäväksi. Terveydenhuoltojonot loppuisivat, kun kaikille maksukykyisille löytyisi kyllä hoitoa.]

4 kommenttia:

 1. Totta.Menkää seùraavalla kerralla omalle asemalle ehdotettiin . Vaikka heti pääsin vieläpä lääkärille kun nuorena kuulo hävisi korvasta. Vahatulppa vain oli. Oikeasti palvelu tuntuu paljon heikommalta nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Itse pääsin omalääkärille pitkästä aikaa, kun on diabetes. Yleensä ovat ehdottaneet terveydenhoitajaa. Ainakin tutki minut hyvin ja kauniisti.

   Poista
 2. Tommi Kurka oli jotenkin persun näköinen duunarityyppi, joka saattaa tietääkin mistä kenkä puristaa, mutta ymmärtää myös olla sanomatta sitä ääneen.
  Muuten sinne lekurille ei enää pääsisikään.

  Hannele-mummosta ja Meuros-pariskunnasta en olisikaan niin varma;
  taivastellaan kuinka ollaan maksettu veroja, mutta ei oikein käsitetä mihin ne on syydetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa voidaan pistää ihan mihin tahansa käyttöön vain halutaan.

   Poista