maanantai 21. elokuuta 2023

S Suomen Akatemia rahoitti "mielenkiintoisen" ulosteeseen liittyvän "tutkimuksen"

Keväällä 2022 Suomen Akatemian KY-tutkimuksen toimikunta päätti rahoittaa hanketta, jonka “tarkoitus on kehittää ulosteen politiikkaa … kartoittamalla ulosteen ja ulostamisen aistien määrittelemää politiikkaa ja etiikkaa, kehittämällä intestinaalisen (suolellisen) ja viskeraalisen (sisäelimellisen) kansalaisuuden käsitteitä, sekä analysoimalla vessaan pääsemiseen liittyviä epäkohtia”. Tälle Shit Made Public –nimiselle projektille myönnettiin rahoitusta kolmeksi vuodeksi 254 465 euron edestä.

Suomen Akatemian mielestä “ulosteen politiikkaa” luotaava hakemus oli siis niin tasokas, että se syrjäytti 454 kilpailevaa projektia. Jos tätä on vaikea hyväksyä, on hyvä pitää mielessä, että hakemuksia pisteytti 19 eri arviointipaneelia, joista kukin arvioi vain tietyn osan kaikista hakemuksista. Kyseinen projekti sai rahoitusta, koska sitä arvioi paneeli, jonka jäsenet pitivät hanketta poikkeuksellisen ansiokkaana.

[Näin oli lausuttu Verkkouutisissa 8.9.2022 julkaistussa Jukka Savolaisen kirjoittamassa katsauksessa Vääryystutkijoiden höpötiedettä saa pilkata. Savolainen on sosiologian ja kriminologian professori Wayne State -yliopistossa Yhdysvalloissa.]

2 kommenttia:

  1. Joku saattaisi sanoa, että tuokin tutkimus oli silkkaa paskaa.
    Se joku saattaisi olla jopa oikeassa.
    Koska sillä jollakin ei ole kuitenkaan sananvaltaa yliopistoissa, saavat paskat tutkimukset jatkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yliopistoissa tulisi olla pääsykokeet, joissa kysyttäisiin hakijoilta kysymys: "Tuleeko yliopistossa ihmisellä olla oikeanlainen ideologia?"

      Poista