tiistai 1. elokuuta 2023

S Ruotsalaiset opettajat tykkäävät saksalaisia enemmän lakaista ongelmat maton alle

Mansour koulutti opettajia Ruotsissa kymmenen vuotta sitten. Saksassa opettajat esittävät hänelle kysymyksiä kysymysten perään, mutta Ruotsissa koulutustilanteissa vallitsi neuvoton hiljaisuus.

Kohtelias, neuvoton hiljaisuus vain ylläpitää ja pahentaa ongelmia, hän sanoo. Vasta tupakkapaikalla opettajat pääsivät eroon poliittisesta korrektiudestaan ja alkoivat avautua arjestaan.

”Tämä hiljaisuus nostaa hallituksiin oikeistolaisia, koska vain he puhuvat näistä asioista”, Mansour sanoo. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 5.7.2023 julkaistussa Hanna Mahlamäen kirjoittamassa artikkelissa ”Tietenkin kyse on kulttuurista” – Ahmad Mansour kertoo, mistä katujen väkivalta johtuu.]

[Tieteelliseen asenteeseen tietenkin kuuluu valmius esittää kritiikkiä.]

2 kommenttia:

  1. Ainakin Suomessa on saatu nähdä, että vääränlaisen puolueen nousu hallitukseen aiheuttaa mahdollisen hiljaisuuden muuttumisen mielettömäksi huudoksi, joka loppuu vasta vääränlaisen puolueen sulkemiseen politiikasta.

    Onhan siinä julkisen viran haltijalle syytä olla mahdollisimman hiljaa, ettei vaan tulisi tulkituksi vääränlaisuuden kannattajaksi ja suljetuksi ulos julkisista viroista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Ja meillä on nykyään poliittinen poliisi, joka virkansa tuomalla varmuudella lausuu X:ssä (entinen Twitter) poliittisia mielipiteitään.

      Poista