keskiviikko 2. elokuuta 2023

S Kun kotimaista rahaa ei ole, lupaavia suomalaisia yrityksiä myydään ulkomaille

Halulla kasvattaa suuromistajien yritysvarallisuutta on vankat perusteet, vaikka ideologisesti se onkin helppo tuomita. Kansainvälisissä vertailuissa suomalaiset kotitaloudet omistavat vähän. Se tekee niistä haavoittuvia talouden häiriölle, koska pelivaraa ei ole.

Vielä suurempi ongelma on, että sijoittamaan pystyvää yritysvarallisuutta on Suomessa vähän. Se johtaa maamme luisumiseen tytäryhtiötaloudeksi, missä ei ole oikein mitään hyvää. Kun kotimaista rahaa ei ole, lupaavia suomalaisia yrityksiä myydään ulkomaille, erityisesti Ruotsiin ja Norjaan. Nuiva suhtautuminen varallisuutteen ei ole tehnyt suomalaisten yritysten omistajista köyhempiä, he eivät vain ole suomalaisia.

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old Manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran blogissa 23.7.2023 julkaistussa merkinnässä Perintöverosta luovutusvoittoveroon (2) Sijoituspääoman tarve.]

2 kommenttia:

  1. Voi olla noin.
    Voi olla niinkin, että toisin kuin eräät poliitikot julistavat, valtionvelka onkin maksettava takaisin ja nämä järjettömän näköiset yrityskaupat ovatkin velanmaksua.

    VastaaPoista