torstai 24. elokuuta 2023

S Purra ja "ampumiskommentti"

Entä oliko kommenteissa oikeasti jotain rasistista?

Kuten todettu, alkuperäisiä kommentteja löytääkseen pitää turvautua nettiarkeologisiin kaivauksiin. Onneksi Ihmisiä telineillä -blogista löytyvät linkit. Jotka ovat aika lailla samoja jotka löytyvät myös Hesarin skandaalijutun otsikkokuvasta.

Esimerkiksi tuo ampumiskommentti on vastaus legendaarisen nimimerkki Pirjon (tämän nimen muistan varhaisilta Scripta- ja Hommaforum-ajoilta, aivan uskomaton suvakki) kirjoitukseen ja täysin asiayhteydestään irroitettu. Tapaus, johon ”riikka” viittaa, koski somalia joka osoitteli häntä junassa sormella hokien ”bang bang”. Kirjoituksesta voi tulkita, että täsmälleen samat tunteet ”riikalla” olisi ollut ketä tahansa kohtaan, joten mitään rasistista ei kyseessä ollut. Viimeisin veto on tämän sotkeminen pari päivää aiemmin tapahtuneeseen kouluampumiseen. Oman aseen käyttö ”riikan” kirjoituksessa liittyi itsepuolustukseen vastaavassa tilanteessa.

Ennen kaikkea kyse oli tilanteesta, jonka haittamaahanmuuttaja aloitti epäasiallisella käytöksellä ja ampumaelein.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 12.7.2023 julkaistussa merkinnässä Noitavainojen aika.]

[Joo. Itse en ollut aikoinaan lueskelemassa Halla-ahon Vieraskirjaa, mutta sen jatkoksi perustettuun hyvämaineiseen Hommaforum-keskustelupalstaan olen osallistunut, aikoinaan jopa kirjoittelemalla sinne. Hommaforumilla ovat vaikuttaneet myös sellaiset ihmiset kuin rasismitutkija Vesa Puuronen, muusikko Anssi Kela ja sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla.]

2 kommenttia:

  1. Mainittu Pirjo "Pönni" Jokinen (en ole aivan varma onko Pönni oikea nimi) on jatkanut hyväksi havaitsemallaan tyyllilä, mm. ilkkuen muslimitunkeilijoiden raiskaamia varhaisteinityttöjä viattomia hädänalaisrassukoita huijanneiksi pikkulutkiksi, suunnilleen noilla sanamuodoillakin.

    Väittää itseään autisminkirjolaiseksi, mutta kirjoitusten perusteella sitä ei ole erityisesti havaittavissa, sitäkin enemmän sisältö ja tyyli sopivat vaikea-asteiseen narsismiin.

    VastaaPoista