sunnuntai 13. elokuuta 2023

S "Paluu tasa-arvoon on mahdollinen" myös aborttioikeuksien suhteen

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden vahva tulkinta lupaa hyvää. Vihdoinkin lännen johtavan liittovaltion perustuslakia tulkitaan klassisen liberalismin periaatteiden mukaisesti sotkematta työhön muita missioita.

Pidän hyvin mahdollisena ja toivottavana, että korkein oikeus jatkossa puuttuu juuri positiiviseen diskriminaatioon, jota etnisen diversiteetin edistämiseksi sovelletaan esimerkiksi yliopistojen opiskelijavalinnoissa niin, että akateemisissa testeissä huonommin pärjääviä suositaan sosiaalisin ja etnisin perustein, jolloin paremmin pärjääviä syrjitään. Esimerkiksi Harvardin yliopiston valinnoissa mustaihoisilta ja valkoihoisilta on vaadittu matalampia testituloksia kuin aasialaistaustaisilta, jotka ovat siis ”liian hyviä” päästäkseen sisään.

Olisi tärkeää, että läntistä maailmaa johtava liberaali demokratia palaisi myös tässä asiassa johdonmukaisen tasa-arvon kannalle. Sen jälkeen voitaisiin Suomessakin avata keskustelua positiivisen diskriminaation poistamiseksi omasta lainsäädännöstämme. Tasa-arvosta ei pidä poiketa kenenkään eduksi. 

[Näin oli lausuttu Jari Ehrnroothin kirjoittamassa Verkkouutisissa 11.8.2022 julkaistussa kolumnissa Aborttihuuman pimeä ydin.]

2 kommenttia:

  1. Onkohan juutalaisilta mahdettu vaatia aasialaisiakin korkeampia testituloksia, kun ÄO-mittausten perusteella ovat USAn älykkäin kansanryhmä?
    Vai voisivatko silloin pelata holokausti-kortin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä juutalaiset lasketaan valkoisiksi, joten he eivät saa mitään hyvityksiä.

      Tai ole saaneet. Ilmeisesti Yhdysvaltain yliopistojen nk. positiivinen syrjintä on juridisesti nyt todella menossa vastatuuleen.

      Poista