tiistai 29. elokuuta 2023

S Riippuvuus kiinalaisista laitteista voisi tappaa

Elina Sinkkonen muistuttaa, että Kiina voi vuoden 2017 tiedustelulain myötä velvoittaa kiinalaiset yksilöt ja organisaatiot avustamaan tarvittaessa valtiota tiedustelutoimijoina.

– Näin ollen suomalaisiin liittyvää tietoa saattaa siirtyä Kiinaan Suomessa toimivan kiinalaisomisteisen yrityksen kautta, jos Kiinan valtio niin vaatii, Sinkkonen sanoo.

Hänen mukaansa on mahdollista, että autoritaarisessa Kiinassa tapahtuu nopeita talouden ja politiikan muutoksia, jotka voisivat vaikuttaa kiinalaisomisteisiin yrityksiin myös Pohjoismaissa.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 28.8.2023 julkaistussa Sari Taussin kirjoittamassa uutisartikkelissa Riippuvuus kiinalaisista laitteista voisi saattaa potilaat hengenvaaraan – suomalaistutkijat loivat kauhuskenaarioita Kiina-riippuvuuden riskeistä.]

2 kommenttia:

  1. Oikeastaan kierolla tavalla lohduttava tieto:

    jos Kiinalla on kyky hengenvaarantaa suomalaisia sairaalapotilaita, eiköhän se ole jo pystynyt jumittamaan etukäteen Ryssän ydinasejärjestelmät toimimattomiksi siltä varalta, että Putler menettäisi loputkin vähästä järjestään?

    VastaaPoista