tiistai 19. kesäkuuta 2018

S Ville Niinistön harhat osa jokin

3. ”Suomi on nyt maa, joka hajottaa perheitä mielivaltaisesti, lähettää ihmisiä suurella todennäköisyydellä hengenvaaraan tai syrjäyttää paperittomuuteen. Tämä on häpeällistä. En olisi uskonut eläväni maassa, jossa ihmisoikeudet kyseenalaistetaan.”

Jälleen käsittämättömän härskiä mustavalkoistamista Niinistöltä. Perheitä ei hajota Suomi vaan ne siirtolaiset itse, jotka lähtevät monen turvallisen maan läpi Suomeen ilmaisen sossurahan perässä. He voisivat palata kotiinsa, jolloin heidän perheensä olisi taas ehjä.

Suomi ei syrjäytä ketään paperittomuuteen. Nämä elintasosiirtolaiset ovat itse tahallisesti hukanneet paperinsa (kumma ettei kenenkään älypuhelin ole kadonnut samalla), jotta heidän valheensa menisivät helpommin läpi. Kun heidän henkilöllisyydestään ei ole varmaa tietoa, ei ole niin helppo todistaa, ettei henkilö oikeasti koe vainoa kotimaassaan.

Se, ettei henkilö saa turvapaikkaa, on hänelle käsky lähteä takaisin kotimaahansa. Eikö Niinistö todellakaan tajua, mitä seuraa siitä, jos siirtolaisten sallitaan jäädä Suomeen kielteisestä päätöksestä huolimatta? Silloinhan koko prosessi on ihan turha: kaikki halukkaat jäisivät Suomeen joka tapauksessa. Kuvitteleeko Niinistö, että Suomen hyvinvointiyhteiskunta kestää tällaisen politiikan seuraukset, kun Afrikassa ja Lähi-idässä on satoja miljoonia ihmisiä valmiina säntäämään Eurooppaan elätettäviksi?

Lyhytnäköisyys on vapaaehtoista typeryyttä. Oman politiikan seuraukset pitää katsoa loppuun saakka. Tätä ei punavihersokeisto valitettavasti tee. 

[kielitieteilijä Jaakko Häkkinen blogissaan 9.4.2018 julkaisemassaan merkinnässä Ville Niinistön sokea propaganda]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti