tiistai 26. kesäkuuta 2018

S Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson on ihmiskasvoisen nationalismin kannattaja

Hän on sitä mieltä, että #metoo-kampanja oli pohjimmiltaan hyvä. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tyyliä hän karsastaa.

Jimmie Åkesson liittyi ruotsidemokraatteihin 16-vuotiaana vuonna 1995, valittiin puheenjohtajaksi vuonna 2005, ja hän nosti maahanmuuttokriittisen puolueen valtiopäiville vuonna 2010.

Åkessonin puheenjohtajakautta ovat varjostaneet epäilyt peliriippuvuudesta ja loppuunpalamisen vuoksi pidetty muutaman kuukauden sairausloma.

Puolueen kannatus on kuitenkin ollut Åkessonin kaudella jatkuvassa kasvussa, ja nyt se on Ruotsin kolmanneksi suurin puolue.

Åkesson on 39-vuotias ja kotoisin Sölvesborgista Skånesta Etelä-Ruotsista. Hän esiintyy julkisuudessa maltillisesti, ja rasistisia kommentteja laukoneet tai katutappeluihin joutuneet puolueen jäsenet ovat saaneet Åkessonin kaudella lähteä.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 5.6.2018 julkaistussa Paula Tapiolan kirjoittamassa uutisartikkelissa Ruotsidemokraattien puheenjohtaja pitää naisten, muttei Trumpin puolta: Pystymme haastamaan muut puolueet, hallitsemme keskustelua.]

[PS. Ehkäpä hän on hyvä mies.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti