keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

S Unkarissa kukaan ei ahdistele naisia ja tyttöjä

Konstanzista Etelä-Saksasta kotoisin oleva Liebschwagerin pariskunta asui 20 vuotta Espanjassa. Hammaslääkäri Walter Liebschwager piti vastaanottoa pienellä paikkakunnalla Valencian ja Alicanten välimaastossa.

Myös siellä elämä muuttui pariskunnan mukaan viime vuosina rauhattomaksi ja jopa vaaralliseksi pohjoisafrikkalaisten maahanmuuttajien vuoksi. Kolme ja puoli kuukautta sitten Liebschwagerit ostivat talon Unkarista, Balaton-järven länsipäästä, läheltä Keszthelyn kaupunkia.

– Halusimme samanlaisen ympäristön, johon olimme tottuneet kotiseudulla Bodenjärven rannalla, Walter Liebschwager perustelee.

Vielä tärkeämpi syy oli kuitenkin se, ettei Unkariin ole tullut viime vuosina samalla tavalla pakolaisia kuin Saksaan tai Espanjaan.

– Kun seurasimme, mitä Saksassa tapahtuu, miten paljon siellä on rikollisuutta ja miten tilanne siellä muuttuu koko ajan vaarallisemmaksi, päätimme valita paikan, missä tällaista ei tapahdu, Liebschwager kertoo MTV Uutisille Hevizin kaupungin keskustassa.

– Täällä nainenkin voi lähteä mihin kellonaikaan tahansa kävelylle ja kauppaan. Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan, Fabiola Liebschwager korostaa.

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 3.6.2018 julkaistussa Tapio Nurmisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Saksalaiset pakenevat pakolaisia Unkariin – "Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti