torstai 21. kesäkuuta 2018

S Miksei innovatiivisesta Suomesta nouse Facebookin haastajaa?

Odottaisin Suomen eduskunnan keskustelevan siitä, miten on mahdollista, että yhdysvaltalaiset palvelut Facebook ja Twitter on päästetty niin määräävään markkina-asemaan, että jopa viranomaiset ja Yleisradio nojaavat viestinnässään niihin niin vahvasti. Myös Spotifyn murskaava markkina-asema on tehnyt huomattavaa tuhoa musiikkialalle. Markkinatalous lakkaa toimimasta, kun joku pääsee tällaiseen asemaan.

Eikö Suomen pitänyt olla high-techin, innovaation ja luovuuden maa. Miksei esim. Rovion Peter Vesterbacka halua luoda sataprosenttisen kotimaista sosiaalista mediaa tai kotimaista musiikin suoratoistopalvelua? Miksi suomalaiset ovat Neuvostoliiton kaaduttua luovuttaneet päätöksenteon ja voitot ulkomaille tyytyen itse murusiin?

Siitä tuli mieleen Venäjä. Monet hehkuttavat venäläistä VKontaktea Facebookin vaihtoehtona, mutta enpä tiedä. Vähän niin kuin Pepsi ja Coca. Kyllä pitäisi kehittää kotimainen vaihtoehto. Näissä oloissa tietysti sen pitäisi toimia, jostain tekijänoikeus- ja veroparatiisista käsin. Ehkä toiselta planeetalta, jossa ei oltaisi näin holhoavia...

[muusikko Petri Kaivanto blogissaan 25.2.2018 julkaisemassaan merkinnässä Suomalaiset sensuurin koekaniineina?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti