keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

S Vähemmistöjen tulee puolustaa oikeuksiaan – mutta ei pidä mennä siinäkään ihan älyttömyyksiin

On hyvä asia, että saamelaiset ja muut vähemmistöt puolustavat oikeuksiaan. Valtaväestö on usein turhan sokea niille haasteille, joita vähemmistöt joutuvat kohtaamaan elämässään. Siinäkin pitää kuitenkin pysyä järjen ja kohtuuden rajoissa.

Turhasta pöyristyminen on silkkaa kiusantekoa – sadistinen ja narsistinen yritys asettaa keskustelun ja toiminnan rajat juuri siihen kohtaan, mihin itse haluaa. Se on muiden keskustelijoiden manipuloimista ja hallitsemista.

Valitettavasti etenkin mukasosiaalisen median keskusteluissa vallitsee nykyään omituinen joukkopsykoosi, jossa huomionkipeät narsistit kilpailevat siitä, kuka pystyy pahoittamaan mielensä turhimmasta asiasta. Ihmiset, pankaa stoppi tällaiselle! Älkää antako häikäilemättömien ja manipuloivien sosiopaattien määrätä keskustelun ja toiminnan rajoja.

Se, että joku pahoittaa mielensä, ei suinkaan tarkoita, että te olisitte oikeasti tehneet tai sanoneet jotain väärää. Nykyään se tarkoittaa entistä useammin sitä, että teitä yritetään aivopestä ja mielipiteitänne hallita. Silloin ei ole teidän osanne pyytää anteeksi ja perua sanojanne tai tekojanne – anteeksipyynnön pitäisi tulla siltä manipuloivalta kiusaajalta. 

[kielitieteilijä Jaakko Häkkinen blogissaan 11.4.2018 julkaisemassaan merkinnässä Kulttuurisen omimisen rajat hukassa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti