perjantai 14. kesäkuuta 2019

S Tuli tarve hankkia vartijat profeetta Muhammadin vuoksi

Euroopan maista on viime vuosina kuulunut huolestuttavia viestejä antisemitismin eli juutalaisvastaisuuden uudesta noususta. Suomessa juutalaisyhteisö saa Livsonin mukaan toistaiseksi elää turvallisella mielellä. Ainakin Livson itse on säästynyt väkivallalta.

– Mutta kananmunia on lentänyt ja synagogan seiniin on kiinnitelty herjaavia tarroja. Ei meillä kymmenen vuotta sitten ollut näin tarkkaa vartiointia. Tarve on syntynyt vasta 5-6 vuotta sitten.

– Suomalaiset voivat kuvitella, että tämä johtuu äärioikeistosta. Äärioikeisto onkin ongelma, jos se sisältää fasistisia ajattelumaailmoja. Puhun nyt natseista, uusnatseista, antisemiiteistä ja rasisteista. Mutta myös ääri-islamistit ovat suuri vaara, esimerkiksi ISIS. Suojelupoliisin mukaan Suomessakin on tuohon järjestöön liittyviä henkilöitä. Nämä ihmiset ovat suurempi ongelma kuin äärioikeisto, koska he eivät näe elämällä arvoa. He voivat kuolla marttyyreina ja tuhota ihmisryhmiä. Kiitos Luojan, Suomessa kukaan ei ole vielä tämän takia räjäyttänyt itseään ja muita, Livson pohtii.

[Näin oli lausuttu Seurakuntalainen-lehdessä 23.5.2019 julkaistussa Petri Vähäsarjan kirjoittamassa uutisartikkelissa Suomen ylirabbiini Simon Livson: ”Ääri-islam on meille vähintään yhtä suuri uhka kuin uusnatsit”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti