lauantai 1. kesäkuuta 2019

S Ralli(kin) on ilmaston kannalta haitallinen asia

[...] Autoja huoltojoukkoineen lennätetään kaukaisiin maihin ajamaan kilpaa yleisillä teillä. Touhussa ei ole mitään järkeä. Autot kiitävät eksoottisissa maisemissa pölyä lennättäen ja hullunrohkeita katsojia väistellen. Argentiinassa näkyi tielle päässyt koira, jonka auto hädin tuskin ehti väistää.

Äskettäin Yle lähetti toimittajansa seuraamaan Meksikon rallia, viikonloppuna oli Argentiinan rallin vuoro. Jos oikein näin, toimittaja oli lentänyt myös Argentiinaan haastattelemaan suomalaiskuljettajia. Ralliuutisista ei totisesti ole puutetta.

Onko tällainen toiminta linjassa Ylen ilmastouutisoinnin kanssa? Entä jos Yle näyttäisi esimerkkiä maailman uutistoimituksille ja lopettaisi toimittajiensa lähettämisen kaukaisiin maihin?

[tietokonenörtti Petteri Järvinen blogissaan 29.4.2019 julkaisemassaan merkinnässä Yle, näytä esimerkkiä! (Ilmastonmuutos)]

[Ymmärrän itse kyllä Järvisen huolen. Ja jos sanojen pitää vastata tekoja, niin kyllä Ylen pitää vähentää rajusti toimittajiensa lähettämistä raportoimaan rallikisoista. Tämä pätee tietenkin myös kaikkiin mahdollisiin muihin kissanristiäisiin. Jos ilmastosta on huolissaan, niin ei pidä lentää minnekään. Polkupyörä ja sähköavusteinen polkupyörä ovat sopivia kulkuneuvoja jatkossa myös maailmalle toimittajantyöhön matkaaville. Ei matkustajalentokone eikä edes auto. Laiva saattaa olla myös, mutta en ole ihan varma asiasta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti